dagmutsjes2019-02-22T14:52:31+00:00

Dagmutsen

Wil je een mutsje voor overdag? Dan kan je kiezen uit drie verschillende stoffen en vier modellen.
Sommige dagmutsjes kunnen gemaakt worden in Jersey Modal (zie voor meer info bij nachtmutsjes)

Modellen

Tulla

De TULLA heeft een vrouwelijk, krachtig en vriendelijk karakter. De lange slierten maken iedere TULLA anders. Het mutsje is in één kleur prachtig, het effect van twee kleuren is speelser.

  • Stof: Cotton Tricot, Heavy Tricot, Viscose Tricot
  • Variatie: Kleur

Barry

De BARRY is stoer, geliefd en speels. Het barretje onder de mutsjes. Door de verschillende stroken is met dit mutsje goed tweekleurig te werken. De BARRY laat zich makkelijk opzetten en is heel goed te combineren met de verschillenden hoofdbandaccessoires of een roos.

  • Stof: Cotton Tricot, Heavy Tricot
  • Variatie: Kleur, tweekleurig, roos, hoofdbandaccessoire

Tamar

De TAMAR is veelzijdig en toch eenvoudig. Het is een mutsje dat zonder toevoegingen al erg mooi is. TAMAR wordt op het hoofd gezet en daarna naar wens geplooid. Zo ziet iedere TAMAR er anders uit. Met een roos op de zijkant krijgt dit mutsje een lief karakter.

  • Stof: Cotton Tricot, Viscose Tricot
  • Variatie: Kleur, roos en hoofdbandaccessoire

Heidy

De HEIDY heeft een vriendelijke en comfortabel karakter. Het mutsje heeft veel plooitjes en geeft volume op het hoofd. HEIDY laat zich snel opzetten en opleuken met een accessoire door het lusje los te maken van het knoopje.

  • Stof: Cotton Tricot, Viscose Tricot
  • Variatie: Kleur, knoop en hoofdbandaccessoire

Stoffen

Viscose Tricot

Deze stof lijkt veel op de Cotton Tricot maar is door het gebruik van de Viscose soepeler en voelt koel aan. Deze stof is vooral voor de lente en zomerperiode geschikt, maar ook voor het gebruik binnenshuis. Materiaal: 95% Viscose 5% Spandex.

Modal Tricot

Nachtmutsjes worden gemaakt van Tricot uit 65% Modal (afkomstig van beuken, lijkt op bamboe) en 35% Polyethyleen. De stof voelt heel licht en is heel zacht van structuur. Deze stofsoort neemt goed vocht op en is ademend door het natuurlijke materiaal van Modal.

Heavy Tricot

Dit is een stevige dubbelgeweven tricot. Een ideale stof voor de koelere dagen. Materiaal :78% Polyethyleen 17% Viscose 5% Spandex.

Cotton Tricot

Dit is een veelgebruikte stof voor t-shirts. Het is rekbaar, soepel en ademt goed. Deze stof is het hele jaar door goed te gebruiken. Dubbele lagen zijn in de koudere maanden aan te bevelen. Materiaal: 96% Katoen 4% Spandex.

Stappenplan

1. Model

2. Stofsoort

3. Kleur

4. Accesoires

Maat nemen

De standaardmaat voor de mutsjes is maat M, dat is voor een hoofdomtrek tussen de 56 en 57 cm. De mutsjes zijn rekbaar en zitten al snel goed. Toch kan het zijn dat deze standaardmaat bij jou te ruim of juist te strak zit. Daarom is het belangrijk dat je de maat op de juiste manier meet.
Heb je een hoofdomtrek tussen de 52 en 55 cm? Kies dan voor maat S.
Is jouw hoofdomtrek tussen de 58 en 60 cm? Neem dan een maat L.

 

Omtrek Maat
tussen de 52 en 55 cm Maat S
 tussen de 56 en 57 cm Maat M
 tussen de 58 en 60 cm Maat L

Heb je vragen of wil je een maatwerk muts bestellen?
Neem contact op!